Mobilt trygghetslarm för en aktiv och trygg livsstil

Med ett trygghetslarm i form av en smartklocka kan du fortsätta vara aktiv och samtidigt känna dig trygg med att röra dig fritt utanför hemmet. Den fungerar oavsett om du är hemma, i skogen, vid stugan eller ute på stan och gör det möjligt att larma med en knapptryckning om olyckan är framme.

Vad ingår i tjänsten?

  • Trygghetslarm i form av en smartklocka

  • SIM-kort och abonnemang utan bindningstid

  • App för anhöriga

  • Larmcentral

Hur fungerar ett mobilt trygghetslarm?

Klockan har ett inbyggt SIM-kort som ingår i tjänsten, vilket gör att den fungerar vart du än befinner dig. Enkelt förklarat så är det som en telefon med högtalarfunktion, som även ger dig tryggheten i att kunna larma om du skulle hamna i en situation där du behöver hjälp. Larmet går först till de utvalda kontakter som är förinlagda som mottagare, enligt larmkedjan nedan.

  1. Användaren trycker på smartklockans larmknapp.
  2. Notis med GPS-larm skickas till användarens anhöriga genom Sensorems app.
  3. Användarens anhöriga rings automatiskt upp i förvald ordning.
  4. Anhöriga kan agera och säkerställa att användaren får hjälp.
  5. Om ingen anhörig svarar kopplas samtalet till Sensorems larmcentral som tar emot och agerar på larmet. Larmcentralen har alltid öppet.

Vanliga frågor

Tillkommer det några kostnader?
Hur kommer jag igång?
Behöver användaren vara teknisk?
Går det att ringa till klockan?

Användarberättelser

"Sensorems klocka är intuitiv och enkel att börja använda. Jag vill som pigg pensionär kunna röra mig fritt utan att vara orolig att någonting ska hända mig. Jag tycker även om att mina barn alltid får reda på om var någonting inträffat, och att jag kan prata med mina barn direkt i klockan."

- Ingemar 75 år

"Min pappa 91 år har haft sin klocka ett tag nu. Fungerar perfekt! Håller vad den lovar! Lätt att förstå även om man är gammal och lite dement. Det bästa är att man kan se på kartan i appen exakt var han befinner sig. Han har irrat bort sig några gånger. Nu slipper jag och min syster oroa oss!"

- Rigmor

"Jag visste inte om att det fanns trygghetslarm att köpa privat. Det här är mycket bättre än det man får från kommunen. Kan rekommendera starkt."

- Carl