Sveriges samlingsplats för välfärdstekniska tjänster

- i och utanför hemmet

Trygg med anhöriga

Förutom att Omsorgsportalen huvudsakligen tillhandahåller kommuner, regioner och leverantörer en säker fast uppkoppling av välfärdsteknik via fiber i hemmet så är Omsorgsportalen även en initiativtagare i att främja en privatmarknad för välfärdsteknik. Ett utfall av detta initiativ är skapandet av en samlad marknadsplats för välfärdstekniska tjänster som är tillgängliga för privatpersoner att tillhandahålla på egen hand, utanför kommunens regi.

Här finns därför tjänster för dig som behöver lite extra trygghet! Du hittar exempelvis trygghetslarm och brandvarnare för hemmet som kopplas till anhörig, vän, granne eller larmcentral. För dig som lever ett aktivt liv och har behov av lite extra stöd även utomhus finns bland annat mobila tjänster såsom GPS-klocka med inbyggd högtalartelefon. Genom enkla appar kan utvalda anhöriga eller vänner vara delaktiga på distans.

Vi berättar gärna mer om våra tjänster som gör det enkelt och tryggt att bo kvar hemma och fortsätta leva självständigt, tveka inte att kontakta oss!

Stöd i vardagen utanför kommunens regi

De flesta är bekanta med att man kan tillgå omsorgstjänster såsom trygghetslarm och tillsynskamera genom kommunen. Det är dock inte alla som är bekväma med att trygghetslarmet går till personal som kanske inte befinner sig i närområdet vid larmtillfället och kanske inte heller har en personlig relation till användaren. Många föredrar istället att larmcentralen gör en bedömning och vid behov kan kontakta en närstående, vän eller kanske en granne som till och med kan vara på plats fortare eller skapa en personlig trygghet om det främst är oro som behöver lindras. Med tjänster från Omsorgsportalens kan du välja om larmsamtalet ska gå till en larmcentral eller direkt till en anhörig, vän eller granne som vid behov kan larma vidare.

Hur fungerar tjänsterna?

Vi erbjuder omsorgstjänster med möjlighet att göra tjänsterna extra trygga med hjälp av en säker uppkoppling över Välfärdsbredbandet. Gemensamt för alla fasta tjänster som installeras i hemmet är att det alltid ingår ett stabilt, dedikerat Välfärdsbredband i startpaketet. För de tjänster som kopplas upp mobilt, såsom trygghetslarm med positionering ingår SIM-kort och uppkoppling i startpaketet. Oavsett vilken tjänst man väljer på Omsorgsportalen så inkluderas allt som behövs för en fungerande tjänst. Är du osäker i valet av tjänst eller undrar något så är du alltid välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig. Se några av de vanligaste frågorna nedan, du hittar fler genom att gå vidare här.

Behöver jag ha bredband för att nyttja omsorgstjänster?
Är alla tjänster knutna till hemmet?
Vem lämpar sig tjänsterna för?
Fungerar alla tjänster utan hemtjänst?

Bibi och Ingrids erfarenhet med privat larm

"Det var väldigt, väldigt enkelt. Jag tryckte på mitt larm, och fick svar väldigt, väldigt fort och de undrade vad jag behövde hjälp med. Så länge man är frisk och klarar sig så är det skönt att bo hemma, det är helt klart."

- Användare av trygghetslarm för privatpersoner

Välj tjänst efter ert behov

Behovet av hjälp ser väldigt olika ut och för att underlätta i sökandet efter rätt tjänst har vi filtrerat tjänsterna efter behov på Omsorgsportalen. Du kan köpa tjänster för att skapa en tryggare hemmiljö med brandskydd och larmknapp, eller mobila tjänster som även fungerar utanför hemmet. Exempel på tjänster är trygghetslarm i klockformat, med GPS och uppringningsfunktion som kan lindra oron för både användaren och anhöriga.

"Som anhörig är det en enorm trygghet att veta att min pappa alltid kan kontakta oss ifall en olycka skulle ske."

- Anhörig till användare av Mobilt trygghetslarm

"Nu slipper vi kontrollfrågor och kan fokusera på att umgås."

- Användare av rörelsesensorer i hemmet

Nyfiken på mer?

I vårt nyhetsarkiv finns det mängder av läsning för dig som vill fördjupa dig i allt från specifika tjänster, hur Välfärdsbredband fungerar och mycket mer. Välkommen in!

Välkända leverantörer

Utvecklingen av nya tjänster inom området pågår ständigt och utbudet av leverantörer och tjänster på Omsorgsportalen växer ständigt

Vill du ha tjänsterna tillgängliga där du bor?

Vill du att din fiberleverantör tillgängliggör tjänsterna där du bor? Fyll i nedan uppgifter så kontaktar vi din fiberleverantör.