Vi välkomnar fler leverantörer
13 Januari 2020

Vi välkomnar fler leverantörer

Bo kvar hemma med enkla medel

Undersökningar visar att vi föredrar att bo kvar hemma även med ökat omsorgsbehov, oavsett vart i livet vi befinner oss. Beroende på vilka utmaningar i vardagen som upplevs, finns det en uppsjö av tjänster och digitala hjälpmedel som med bibehållen integritet och frihet kan underlätta. För dig som anhörig till en person med ökat behov av omsorg kan en del av stressen och känslan av otillräcklighet minska, tack vare hjälpmedel som signalerar om hälsotillståndet hos den anhörige snabbt skulle förändras. Vi samlar leverantörer på omsorgsportalen.se för att utbudet ska kunna möta de behov som just du behöver. Det kan vara permanenta lösningar, eller som tillfälligt stöd efter till exempel en operation. Läs mer om våra senaste tillskott av leverantörer nedan!

Skylink

Med fokus på kvalité och teknisk kompetens tillhandahåller Skylink produkter och tjänster som gör ditt hem både säkrare och smartare. Här finns allt från nyckelfria dörrlås till sensorer som registrerar rörelse. Det finns även tillsynskameror för både inom- och utomhusbruk. Tjänsterna kan beställas av användaren själv, eller av en anhörig som genom insyn i användarens rörelsemönster får indikationer på om allt står rätt till. Tillhörande app gör det enkelt för anhöriga att ta del av informationen.

Moxiam

Mot bakgrund av de egna erfarenheterna relaterade till utmaningar för föräldrar och far- och morföräldrar startades Moxiam 2017. Här erbjuds tjänster som mäter aktivitet av rörelse samt dörr- och fönstersensorer. Tjänsten är självlärande och anpassas till individen automatiskt. Genom tillhörande app kan anhöriga uppmärksammas på avvikelser och även få sms vid onormalt eller avsaknat rörelsemönster.

Omnipoint

Företaget beskriver sig själva som en uppstickare på marknaden, där en mängd smarta hem-funktioner erbjuds. På omsorgsportalen.se hittar du Omnipoints trygghetskamera som de anhöriga till användaren kan kopplas upp till. Funktionen kan användas för att titta till varandra och man kan även kommunicera genom kameran. Inom kort finner du även Omnipoint Wellness med tillhörande app, ett trygghetslarm som larmar anhöriga vid eventuell olycka.

Nyfiken på att veta mer?

Skriv in din adress på omsorgsportalen.se och se vilka tjänster som är tillgängliga där du bor. Har du några frågor om tjänsterna eller kollektiv beställning? Kontakta din säljare på Sappa eller ring Omsorgsportalens kundservice direkt på 0774 - 444 744 så berättar vi mer!