Omsorgsportalen välkomnar Sensagon och Telldus
19 Juni 2019

Omsorgsportalen välkomnar Sensagon och Telldus

Begreppet digital omsorg väger in en rad olika hjälpmedel och tjänster med den gemensamma nämnaren att skapa en tryggare och smartare vardag. För många är det till exempel viktigt att kunna bo kvar i sin lägenhet när de blir äldre. En trygghetsfaktor kan vara att känna sina grannar, en annan att hitta i sin närmiljö och att kunna behålla sina invanda rutiner. Många tillbringar mer tid hemma när de blir äldre vilket också ökar kraven på boendemiljön.

Sensagon
Sensagons system är väl beprövade och finns hos både privata och kommunala utförare. Kort och gott en enkel lösning för ett tryggare boende. Sensagon erbjuder en rad hjälpmedel, som kan kopplas till en symbolpanel för att få en överskådlig bild över ditt hem.  Symbolpanelen visar på ett enkelt och pedagogiskt sett vad i hemmet som är av och på, öppet eller stängt. Informationen visas med upp till sex olika symboler på panelen. Vilken information man vill ha styrs helt av vilka sensorer man valt att köpa till, startkittet är dock ett utmärkt val för den som vill börja med en grundläggande trygghet. Med Sensagon installerat i ditt hem kommer du alltid ihåg att inte glömma bort.

Telldus
För andra är möjligheten att styra hemelektronik genom mobilen en faktor som underlättar vardagen. Att styra belysningen från jobbet, kunna kontrollera att dörren verkligen är låst även om du inte är hemma eller att sätta på kaffekokaren redan innan du gått ur sängen. Telldus strävar efter att ge dig ökad trygghet och bekvämlighet i ditt hem med smarta lösningar inom hemautomation. Det betyder att du inte behöver oroa dig över om du lämnade lamporna på eller inte, om du kom ihåg att stänga av kaffebryggaren eller tvättmaskinen. Telldus lösning låter dig göra det med ett klick – var i världen du än befinner dig. Samtidigt kan du vara långt hemifrån och automatiskt låta belysningen i ditt hem sättas på och stängas av vid soluppgång och solnedgång och även ge dig bekräftelse på det.

Du och en nära familjemedlem kan få meddelanden om ytterdörren eller ett fönster öppnas när du inte är hemma eller om temperaturen i kylskåpet blir för högt. Dessutom kan du se till att ett SMS skickas till en person i din närhet som du litar på om något händer medan du är på semester eller på jobbet.