Boden och Eksjö - först ut av en rad kommuner
16 September 2019

Boden och Eksjö - först ut av en rad kommuner

Enkelt att beställa, enkelt att använda

Med dagens hjälpmedel kan vi leva ett tryggare liv i vetskapen om att exempelvis våra anhöriga eller hemtjänst larmas om olyckan skulle vara framme. Även för den anhörige är det ofta en stor lättnad att känna sig trygg med att bli meddelad om något oförutsett skulle ske. Vi möjliggör detta på ett överskådligt, enkelt och tryggt sätt.

Vad är omsorgsportalen?

Tjänsterna kan beställas av användaren själv eller en anhörig direkt via portalen, initieras av hemtjänsten eller beställas som en kollektiv tjänst. Tjänsterna går genom välfärdsbredband varpå fastighetsägaren eller föreningen kan luta sig tillbaka medan vi sköter leveransen. Vi gör inte bara fastigheten mer attraktiv - vi gör den även till en säkrare plats för alla!

Nyfiken på att veta mer? Skriv in din adress på omsorgsportalen.se och se vilka tjänster som är tillgängliga där du bor. Har du några frågor om tjänsterna eller kollektiv beställning? Kontakta din säljare på Sappa eller ring oss på Omsorgsportalens kundservice direkt på 0774 - 444 744 så berättar vi mer.

Bo kvar hemma – på dina villkor

På omsorgsportalen hittar du tjänster och hjälpmedel som gör det möjligt för dig att bo kvar hemma även om ditt omsorgsbehov blivit större. För många är det positivt att dagens hjälpmedel bidrar till en fortsatt hög integritet och framförallt frihet att fortsätta leva som vanligt – hemma. Utöver detta bidrar dessutom flera av de hjälpmedel som finns tillgängliga till brandsäkerheten, vilket bidrar till ökad trygghet både för individen och grannarna.

Exempel på tjänster på omsorgsportalen.se:

PÅMINNELSER - Behöver du hjälp att komma ihåg? Förhindra olyckor genom tjänster som påminner dig om det som lätt glöms bort.

TILLSYN - Känn dig trygg i att en anhörig kan titta till dig från distans om du känner oro.

LARMA - Vetskapen om att en anhörig eller larmcentral är en knapptryckning bort skapar lugn.

BRANDSÄKERHET  - Glömt mat på spisen eller strykjärnet påslaget? Tjänster som varnar och stänger av automatiskt innan olyckan bryter ut.

STYRA HEMMET  - Skapa automatisk belysning nattetid, styr rumstemperatur och överblicka hemmet på distans.